ALF Portatif Hava Serinletici Cihaz Nasıl Kullanılır?

27.02.2021
171
ALF Portatif Hava Serinletici Cihaz Nasıl Kullanılır?

ALF Portatif Hava Serinletici Cihaz Nasıl Kullanılır?

Klima çözümleri sitemizde siz değerli okurlarımız için ALF Portatif Hava Serinletici Cihaz Nasıl Kullanılır? konusuyla alakalı bir yazı hazırlamaya çalıştık. ALF Portatif Hava Serinletici Cihaz Nasıl Kullanılır? başlıklı yazımız umarım işinize yarar.

ALF Portatif Hava Serinletici Kullanım Kılavuzu

Önemli Bilgi: Makalemizde bulunan bilgiler ALF Portatif Hava Serinletici Kullanımı ile alakalı bilgilerdir. İyonizerli hava serinletici cihaz nasıl kullanılır? Düğmelerin anlamı nedir? Merak edilen bilgileri aşağıda açıkladık.

ALF Portatif Hava Serinletici Cihaz Nasıl Kullanılır?

ALF Portatif Hava Serinletici Cihaz Nasıl Kullanılır?

  • 1 numaralı düğme

Cihazı çalıştırmak istediğinizde panel üzerindeki On düğmesine basabilir veya kumanda üzerindeki On/off düğmesine basabilirsiniz. Cihazı açtığınızda orta hızla üfleme ayarında çalışacaktır.

  • 2 numaralı düğme

SPEED düğmesidir. Üfleme hızı yapılır. Üfleme hızı düşük, orta ve yüksek olarak ayarlanabilmektedir. Düğmeye her bastığınızda üfleme hızı değişecek ve gösterge ekranında üfleme hızına bağlı farklı ikon bulunacaktır.

  • 3 numaralı düğme

WİND düğmesidir. Üfleme şeklini seçmenizi sağlar. Düğmeye her bastığınızda ekranda seçilen şeklin ikonu belirir. Cihaz 3 farklı biçimde üfleme yapabilmektedir.

1-Normal üfleme: Sürekli bir hızda üfleme yapmaktadır. Üfleme hızı düşük, orta veya yüksek olarak ayarlanabilmektedir.

2-Doğal üfleme: Doğadaki rüzgar esintisini taklit etmek adına bir bi hayli hızlı bir yavaş üfleme yapmaktadır.

3-Uyku üfleme: İlk yarım saat kadar kuvvetli ve yumuşak üfleme yapar, sonra orta hızda doğal üfleme yapar. İkinci yarım saatte önceden tespit edilen süre sonuna kadar yumuşak ve doğal üflemeye geçer.

  • 4 numaralı düğme

TIMER düğmesidir. Zamanlayıcı butonu olarak bilinir. Düğmeye basarak vantilatörü 1 ile 12 saat içinde kapanma durumuna ayarlayabilirsiniz. Düğmeye her bastığınızda LED ekranda süre göstergesi 1 saatlik periyotlar ile yükselecektir. Ayarladığınız sürenin sonunda cihaz otomatik olarak kapanacaktır. Zamanlamayı iptal etmek isteğe göre eğer gösterge 00’ı gösterene kadar bu düğmeye basmalısınız.

  • 5 numaralı düğme

SWİNG düğmesidir. Salınım düğmesi diyebiliriz. Üfleme yönünü sağa-sola otomatik değiştirmek için kullanılır. Bunun yanında oda içinde daha kapsamlı bir alanda esinti algılanabilir. Salınımı durdurmak isteğe göre eğer düğmeye yeniden basmanız yeterli gelmektedir.

Ayrıca hava çıkış panjurlarını elinizle aşağı yukarı çekerek üfleme yönünü dikey olarak ayarlayabilirsiniz.

  • 6 numaralı düğme

COOLER düğmesidir. Serin üfleme özelliğidir. Su pompası haznesinin içinde bulunan suyu emerek soğutucu petek üzerine döker. Petekten geçen sudaki ısı emilir ve buharlaşan hava fan ile dışarı verilir. Bunun yanında serin üfleme sağlanmış olur.

Bilmenizi İsteriz:Haznedeki su düzeysi düşükse veya su yoksa soğutma özelliğini kullanmamanız gerekir. Su düzeysini kontrol etmeli gerektiğinde ilave yapmanız gerekir. Haznede uzun süre bekleyen suyu mutlaka değiştirmelisiniz. En az haftada 1 defa suyu değiştirmeniz gerekmektedir.

  • 7 numaralı düğme

Ion düğmesidir. Düğmeye basıldığında LED ekran üzerinde ikon yanar. Cihaz negatif iyon yaymaya başlar. Negatif iyonlar; polen, toz, küf sporları gibi minik zerrelere yapışarak havadan düşmelerini sağlar. Bunun yanında ortam içinde soluduğunuz hava temizlenmiş olur.

  • 8 numaralı düğme

Off yani kapama düğmesidir. Cihazı kapatmak istediğinizde panel üzerindeki Off düğmesine basabilir veya kumanda üzerindeki On/Off düğmesine basabilirsiniz.

Ayrıca Bakınız.  Demirdöküm DVS 5 Mini VRF Klimaların Özellikleri
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Klima Arızaları